آخرین اخبار
کد مطلب: 102231
سرطان سينه را جدي بگيريم/ شيوع اين بيماري بالاست
تاریخ انتشار : 1394/03/19 10:14:15
نمایش : 6414
کارشناسان و صاحب نظران علم پزشکي با اشاره به اينکه سرطان سينه يکي از شايع ترين سرطان ها در ايران و جهان و دومين علت مرگ و مير زنان است، بر ضرورت تلاش همگاني براي پيشگيري از ابتلا به اين بيماري از طريق افزايش سطح حساسيت مردم نسبت به آن تاکيد مي کنند.
به گزارش سلام لردگان، سرطان بيماري است که در آن سلولهاي غير طبيعي به صورت کنترل نشده تکثير يافته و مي توانند بافت هاي مجاور را درگير کنند، سلولهاي سرطاني همچنين مي توانند از طريق جريان خون يا لنف به ساير نقاط بدن گسترش يابند.


امروزه سرطان به عنوان يکي از عوامل اصلي مرگ و مير در جهان شناخته شده و پس از بيماري هاي قلبي و عروقي دومين عامل شايع مرگ و مير در کشورهاي توسعه يافته مي باشد.

جراح و متخصص بيماري هاي زنان و زايمان در خصوص سرطان پستان به خبرنگار ايرنا مي گويد: اين بيماري در مردان نيز مشاهده مي شود که به نسبت زنان جامعه آماري کمتري را به خود اختصاص مي دهند.

ليدا حيدري افزود: با توجه به شيوع بالاي اين بيماري در جهان، دختران و زنان بايد نسبت به سرطان سينه حساسيت بيشتري داشته باشند زيرا که مي توان با تشخيص به موقع و شروع درمان مناسب از پيشرفت آن جلوگيري کرد.

وي اظهار کرد: داشتن سابقه ي سرطان سينه در فاميل، بروز اولين دوره قاعدگي قبل از 13 سالگي، يايسگي بعد از 51 سالگي، باردار نشدن در طول زندگي يا نخستين بارداري بعد از 30سالگي، نداشتن شيردهي و همچنين کشيدن سيگار از جمله عواملي هستند که مي تواند در بروز بيماري موثر باشند.

حيدري تاکيد کرد: يکي از اقدامات مهمي که بايد در کشور ما آموزش و فرهنگ سازي شود، انجام معاينات اوليه دوره اي توسط خود فرد از زمان رسيدن به سن بلوغ است.

وي با بيان اينکه زنان و دختران مي توانند به سه شکل معاينات اوليه تشخيص سرطان را در منزل انجام دهند، افزود: در روش نخست فرد زير دوش آب گرم صاف مي ايستد دست راست خود را پشت گردن قرار داده و با دست ديگر به صورت شعاعي و خطي سينه سمت راست خود را معاينه مي کند و سينه سمت چپ را نيز با بالا بردن دست چپ معاينه کند.

جراح و متخصص بيماري هاي زنان و زايمان اظهار کرد: اين معاينه را مي توان به همان حالت ايستاده در مقابل آينه و يا به حالت خوابيده به پشت انجام داد.

وي خاطرنشان کرد: افراد در صورت لمس هر گونه توده، مشاهده هر گونه تغيير در اندازه و شکل ظاهري سينه، ايجاد برآمدگي و کشيدگي پوست در سينه و وجود ترشح از نوک سينه بايد به پزشک متخصص مراجعه کنند.

حيدري با تاکيد بر اينکه افراد بالاي 40 سال و کساني که داراي ريسک بالا براي ابتلا به اين بيماري هستند، بايد سالانه يکبار ماموگرافي انجام دهند، گفت: در برخي موارد که توده قابل لمس نيست، انجام ماموگرافي مي تواند براي تشخيص به موقع بيماري مفيد باشد.

وي اضافه کرد: نکشيدن سيگار، داشتن رژيم غذايي سالم و انجام ورزش به صورت مرتب مي تواند در پيشگيري از بيماري موثر باشد.

جراح و متخصص بيماري هاي زنان و زايمان افزود: در صورت پيشرفت اين بيماري با توجه به درجه بندي که توسط پزشک معالج تشخيص داده مي شود، قسمت هاي از سينه و يا کل سينه مورد جراحي قرار گرفته و برداشته مي شود و سپس درمانهاي نگهدارنده از جمله شيمي درماني يا راديوتراپي آغاز مي شود.

وي يادآوري کرد: تشخيص به موقع بيماري بسيار مهم بوده و 95 درصد افرادي که در اسرع وقت به درمان اقدام کرده اند به بهبودي کامل دست يافته و عمر طبيعي داشته اند.

سکينه محمود اقدم يکي از مبتلايان به اين بيماري نيز در اين خصوص به خبرنگار ايرنا مي گويد: شهريور ماه سال 87 به دليل گزگزي که در سينه ام اتفاق مي افتد و درد ناشي از اين گزگز که در پشتم احساس مي کردم به خانه بهداشت روستايمان مراجعه کردم.

وي ادامه مي دهد: در خانه بهداشت به من گفته شد که بهتر است به شهر رفته و توسط پزشک متخصص معاينه و ماموگرافي انجام گيرد که آن زمان به دليل مشکلات مالي و عدم آگاهي از نوع بيماري از مراجعه به شهر خودداري کردم و در خانه به گفته زنان روستا درمان هاي غيرپزشکي و نامربوط به بيماري ام را انجام دادم.

محموداقدم اضافه مي کند: متاسفانه درد ناشي از بيماري کمتر نشد و علايم بيماري همچنان ادامه داشت تا اينکه پس از چندين بار تاکيد از سوي ماماي مرکز بهداشت يکسال بعد به تبريز آمده و توسط پزشک متخصص معاينه و نمونه برداري بر روي من انجام گرفت که نتيجه آن نشان از توده ايي بود که در سينه داشتم.

وي افزود: پزشک متخصص اعلام کرد که براي برداشتن اين توده بايد مورد عمل جراحي قرار گيرم و سينه ام به طور کامل ممکن است برداشته شود.

سکينه پس از مرور روزهاي بسيار سختي که گذرانده است، پس از مکثي طولاني ادامه مي دهد: شنيدن اينکه يک توده در بدن دارم برايم سخت بود؛ سخت نه بخاطر وحشت از مرگ و عشق به دنيا، بلکه سخت از اين جهت که من يک مادر بودم و ميخواستم بزرگ شدن و خوشبختي فرزندانم را به چشم خود ببينم.

وي اضافه کرد: اينکه بداني بيماري و بيماري ات سرطان است خيلي سخت است؛ ولي من به خاطر عشق به فرزندانم با اين افکار جنگيدم و تصميم گرفتم که در اين جنگ نابرابر من بيماري را از پا در آورم و شکستش دهم.

اين بيمار مبتلا به سرطان سينه مي گويد: با وجود عوارض و دردهاي ناشي از بيماري سعي کردم به اجتماع برگردم. در مراسم هاي مختلف حضور يافتم و از مردم دوري نکردم من نه براي خودم که براي فرزندانم زنده ام. بايد الگويي باشم براي آنان تا در آينده هرگز مشکلات کمرشان را خم نکند.

وي با اشاره به اينکه در سينه ديگرم نيز توده خوش خيم مشاهده شده که هر شش ماه يکبار تحت کنترل و معاينه پزشک قرار مي گيرم، افزود: متاسفانه هزينه داروها بسيار بالاست و بيماران سرطاني بيش از پيش نيازمند حمايت دولتمردان در خصوص کاهش هزينه هاي درمان و دارو هستند.

مديرعامل انجمن حمايت از بيماران سرطاني 'پژواک طاهر' نيز در اين خصوص به خبرنگار گفت: يک هزار و 250 بيمار مبتلا به سرطان از نقاط مختلف کشور به خصوص استان هاي کردستان، اردبيل، زنجان و آذربايجان غربي که در تبريز يا اروميه تحت درمان هستند عضو اين انجمن مي باشند.

فريده حقيقي ارسي اطلاع رساني در مورد بيماري هاي سرطاني، پيشگيري و درمان، شناسايي، حمايت و راهنمايي بيماران به مراکز تخصصي و درماني، بررسي وضعيت مالي بيماران و کمک به بهبود وضعيت آن ها، کمک به تامين هزينه هاي درماني بيماران نيازمند، کمک به گسترش مراکز درماني و خريد تجهيزات مورد نياز، ايجاد مراکز مشاوره درماني و روان درماني، انجام مشاوره پزشکي تغذيه و همکاري با وزارت بهداشت و درمان را از جمله اهداف اين انجمن برشمرد.

وي ادامه داد: در اين انجمن تلاش مي شود تا نگرش بيمار را از بودن يا نبودن، به چگونگي مبارزه با بيماري و زندگي کردن تغيير دهيم تا در التيام آلام درد بيماران سرطاني سهيم باشيم.

حقيقي ارسي با بيان اينکه بيشتر اعضاي اين انجمن از طريق مددکاران بيمارستاني معرفي شده اند، اظهار کرد: بهتر است بيماران قبل از رسيدن به مرحله جراحي و بستري شدن در بيمارستان با اين انجمن آشنا شوند تا بتوانند از خدمات مختلف انجمن بهره مند شوند.

وي بر لزوم کاهش پروسه اداري براي درمان بيماران ساير استان ها و شهرها در تبريز تاکيد کرد و گفت: علاوه بر آن ضروري است فضاي بيمارستان ها براي بيماران به خصوص بيماران سرطاني نشاط بخش باشد تا در مراکز درماني از فشارهاي رواني که بر آنها وارد مي شود کاسته شود.

مدير عامل انجمن حمايت از بيماران سرطاني پژواک طاهر با بيان اينکه اين انجمن پل ارتباطي بين خيران و بيمارن مي باشد، افزود: خيران مي توانند کمک هاي نقدي خود را به شماره حساب 0105197012002 و شماره حساب 0200481566008 نزد بانک ملي واريز کنند.

رييس دانشگاه علوم پزشکي تبريز نيز در اين خصوص گفت: طي پنج سال گذشته شايع ترين سرطان غيرپوستي در مردان سرطان معده و در زنان سرطان پستان مي باشد که به طور متوسط سالانه در حدود 500 بيمار مبتلا به سرطان سينه در استان شناسايي مي شود.

دکتر محمد حسين صومي با بيان اينکه به طور متوسط سالانه بين پنج هزار تا پنج هزار و 500 نفر بيمار مبتلا به سرطان در استان شناسايي مي شود، افزود: اين آمار بر اساس اطلاعاتي است که از طريق پاتالوژي ها ارايه شده که احتمال مي رود اين آمار بين شش هزار و 500 تا هفت هزار نفر باشد.

وي ادامه داد: سالانه حدود سه هزار بيمار مبتلا به سرطان در استان جان خود را از دست مي دهند که تخمين زده مي شود 15 تا 20 هزار نفر مبتلا به سرطان در استان زندگي مي کنند که نيازمند مراقبت هاي درماني هستند.

صومي اظهار کرد: علوم پزشکي با شروع آموزش گروه هاي همسان و بهره گيري از توانمندي هاي آموزش و پرورش و ديگر نهادها در راستاي آموزش در خصوص نحوه خودداري از مواجه با عوامل موثر در بروز سرطان در جهت پيشگيري از سرطان اقدام کرده است.

از: مينا بازگشا

منبع: ايرنا

 
انتهاي پيام /*
 
 
 
ارسال کننده
ایمیل
متن
 



جهت عضويت در کانال های خبري سلام لردگان روی تصاویر کليک کنيد
پیوند
سايت رهبري

دولت

مجلس